נפש האדם בכף היד / עמליה נודל
עוד משחר ההיסטוריה אבחנו מומחים תקופתיים את רזי הנפש בכף היד, החל במצרים העתיקה, האר"י הקדוש והמקובלים, מטפלים הוליסטיים במזרח הרחוק ועד הצוענים באירופה.
תמיד אפף ענן מיסטי את האבחון בכף היד. היום יודעים שמבחינה מדעית הידיים הן המשך של המוח וכבר בזמן העוברות, כאשר המוח מתחיל להתפתח, מתפתחים גם הקווים בכף היד. כלומר אנו נולדים עם זיכרונות שנמצאים בתת מודע.
במהלך החיים אנו צוברים חוויות, לטוב ולרע הנרשמות בכף היד. בנוסף יש את השינויים שאנחנו עוברים, הכישרונות שלנו, היכולות החשיבתיות, הרגשיות, יכולת התמודדות ועוד...
לעיתים, קווים נוספים, נמחקים ומשתנים, הכל תלוי וקשור במהלך חיינו ובתגובותינו. אלו שינויים כמו בחיים עצמם.
כבר בהיותי בת 5 התחלתי להתעניין בכפות ידיים. אני זוכרת את עצמי מתבוננת בכפות ידיו הרבועות של אבי לעומת כפות ידיה המעודנות של אימי ותוהה ביני לביני על ההבדל ביניהם. אני זוכרת גם שהייתה לי חברה שאצבעותיה היו מאורכות וקצות אצבעותיה מעודנות ובצורת חרוט, לעומת כפות ידי שקצות אצבעותיהן רבוע. ברוב תמימותי הייתי לוחצת על קצות אצבעותיי כדי לקבל את צורת החרוט שכל כך מצאה חן בעיני.
כמו שאתם מבינים אני "מחוברת" לכפות ידיים מימי ילדותי ומעסיקה אותי מאוד תורת כף היד והדרך בה היא מופיעה ומשתמעת בבני אדם.
כף היד היא ראי הנפש והקווים הם קווי הנפש. כל תינוק נולד עם שלושת הקווים העיקריים :
קו החיים – נהוג לחשוב שקו החיים מסמל את אורך חייו של האדם, אך מיתוס זה אינו נכון ומקו החיים ניתן רק ללמוד על האנרגיה הפנימית של האדם. (אחרת חברות הביטוח היו מבקשות צילומי כפות ידיים J).
קו הראש – תהליכי חשיבה, יכולת ריכוז, דמיון, גמישות או נוקשות.
קו הלב – תהליכים רגשיים, פגיעות רגשית, מוחצנות או מופנמות.
לאחר שבחנו את הקווים המרכזיים, נבחן כעת את צורת כף היד - לכל אחד מאיתנו יש את צורת כף היד המיוחדת לו. כאן אציג דוגמאות לשתי צורות עיקריות של כפות ידיים.
כף יד מרובעת – שייכת לאנשים מעשיים, חושבים פעמיים לפני שפועלים, שמרנים ושומרים על גבולות, בעלי גישה ישירה לחיים.
כף סגלגלה– צורתה הכללית היא כשל ביצה: האצבעות דקות ומעוגלות בקצותיהן – זהו אדם חושני, בעל חוש אסטטי מפותח, אינטואיציה טובה וספונטני.
כעת השאלה שעומדת בפני הבודק היא באיזה יד כדאי להתחיל לבדוק, לשתי כפות הידיים יש חשיבות בזמן הבדיקה.
היד הלא דומיננטית – מראה בעיקר את האופי והנטיות הנסתרות / תורשתיות.
היד הדומיננטית – מראה את האופי והנטיות שנרכשו ע"י האדם כתוצאה מנסיבות החיים.
גודל כף היד - אחד הדברים החשובים שמבחינים בהם מיד הוא גודלה של כף היד ביחס למבנה גופו של האדם.
כף יד גדולה לעומת מבנה הגוף – שייכת לאנשים דינאמיים המתעניינים בכל דבר, הם תמיד מחפשים את החדש, מהפכניים בשטחי פעולתם והתעניינותם. (מנחם בגין, לדוגמא, היה אדם לא גבוה עם כפות ידיים גדולות ביחס לגופו).
כף יד קטנה ביחס לגוף– שייכת לאנשים איטיים יותר, רגשניים פחות, שמרנים ולא מחפשים שינויים. הרצון הפנימי שלהם הוא לעשות הרבה יותר ממה שהם עושים בפועל.
האצבעות בדרך כלל הן מושכות את תשומת הלב המיידית בהביטנו על כף היד.
גמישות האצבעות – בין גמישות האצבעות וגמישות ההשקפה ואורח החיים קיימת הקבלה מלאה.
אצבעות ואגודל גמישים למדי – מצביע על טיפוס המתאפיין בשמחת חיים ומשקיף על כל אירוע והתפתחות מתוך פתיחות, אלה הם אנשים שמגיעים למקום חדש – מתחברים ומתקשרים בקלות יתר עם הזולת.
אצבעות ואגודל נוקשים – שאינן נכפפים בקלות, מצביע על טיפוסים בעלי הרגלים קבועים מאוד, אנשים שקשה לשנות את דעתם, שמרניים יותר ושומרים על פרטיות, לוקח להם יותר זמן להיפתח.
צורת הציפורן - אורך הציפורן מתייחס רק לחלק המתחיל בבסיס ומסתיים בקצה האצבע.
ציפורן ארוכה – סימן למזג נוח ורגוע, אופי עדין ואהבה לאסטטיקה ואומנות.
ציפור קצרה – בעל צורך לפעול ולעשות, סקרן וחם מזג.
ציפורן צרה – אנשים שקטים, לעיתים מתעייפים בקלות וזקוקים למנוחה.
ציפורן רחבה – אדם דינאמי, מלא אנרגיה ולעיתים קצר רוח.
ציפורן מרובעת – מדקדקים בחיצוניותם ובניהול ביתם וטובים במלאכת כפיים, אוהבים הסברים הגיוניים.
לעיתים אפשר לראות בכף יד אחת 2 צורות של ציפורניים – למשל אחת חרוטית ואחת רבועה ואז משלבים בין התכונות.
תרגיל נחמד לסיום – הניחו את שתי כפות הידיים בצורה ספונטאנית על השולחן ובדקו את הרווחים שנוצרו בין שתי כפות הידיים או שאולי שתי כפות הידיים נוגעות אחת בשנייה.
כאשר הרווחים בין כפות הידיים גדולים – מדובר באנשים שמוכנים לפעולה, אדם שיפעל מייד ויחשוב אחר כך, ספונטאניות ובטחון לבצע ניסיונות חדשים.
כאשר הרווחים בין כפות הידיים קטנים או שהידיים נוגעות אחת בשנייה – אדם עצור יותר, לא הרפתקן מטבעו, לא מוכן לשינויים מהירים, שמרן וזקוק לשגרה.
מאת עמליה נודל – הכותבת היא גרפולוגית כירולוגית בעלת ניסיון של 16 שנה. מנחת קבוצות מנוסה, מלמדת בקתדרות, במתנסים ובמכללות ברחבי הארץ.
עמליה נודל מתמחה בבנושאים:
גרפולוגיה – כתב המוח, כתב היד ייחודי לאדם ונותן אינדיקציה כוללת על האדם.
פענוח ציורים – הציור עוקף את הצורך במילים – במיוחד אצל ילדים צעירים שאינם יכולים לבטא את תחושותיהם.
כירולוגיה – קווי הנפש, המביעים גם חוויות משמעותיות שאדם עבר בחייו.
קלפי טארוט – היכולת לראות תמונת מצב של האדם ופוטנציאלים עתידיים לטווח הקרוב בחייו כי כמו שנאמר " הכול צפוי והרשות נתונה לשנות".